Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Hengelo, hoofdvestiging Zwartsluis

Energie efficientie door stucwerk toegelicht

Redactie hengelo-stukadoor.nl, 10 augustus 2024
Huis met blauw dak in grijze sjaal
Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf vertellen u graag meer over isolerend stucwerk.

Een veelgebruikte afwerkingsmethode voor muren is stucwerk. Dit resulteert in een egaal en vlak oppervlak dat perfect geschikt is voor het aanbrengen van verf of behang. Maar stucwerk is niet alleen functioneel en aantrekkelijk, het is ook enorm duurzaam!De voordelen van stucwerk met betrekking tot isolatie en energiebesparing komen aan bod in dit stuk.

Voordeel stuc en isolatie Hengelo

Het optimaliseren van de isolatie en het verwarmingssysteem worden vaak als belangrijkste stappen gezien bij verduurzamen. Nochtans is het financieel aantrekkelijker om de isolatie en het stucwerk tegelijkertijd te laten uitvoeren. Door deze twee technieken tegelijk toe te passen, profiteert u van de voordelen van de samenwerking.

Dit betekent dat ze samen een hogere en betere mate van isolatie bereiken dan alleen, wat uiteraard een stuk duurzamer is. Stuc draagt bij aan het verhogen van de thermische massa van een muur en vormt zo een aanvullende isolatielaag. Dit resulteert in het buiten houden van de kou zodat deze niet binnen kan dringen.

Bovendien is het minder ingrijpend en verloopt het sneller dan andere verduurzamende keuzes. Professionele stukadoors werken nauwkeurig en er is geen hak- of breekwerk vereist bij het aanbrengen van het stucwerk en de isolatie. Hierdoor kunt u de eerste stappen zetten in het verduurzamen van uw leefwijze, zonder dat dit al te drastische gevolgen heeft.

Stucwerk voor een duurzame aanpak van energiebesparing

Sommige variëteiten van stucwerk zijn specifiek ontworpen voor isolatiedoeleinden. Wanneer u van plan bent om gelijktijdig stucwerk en isolatie aan te brengen, is het raadzaam eerst te onderzoeken welke soort stucwerk u nodig heeft. U heeft meerdere opties tot uw beschikking, afhankelijk van uw voorkeuren en de stucplaats.

Op het moment dat u van plan bent te stucen op de buitenmuur en gelijktijdig isolatie wilt aanbrengen, is gevelisolatie stucwerk de meest geschikte optie. Dit specifieke stucwerk kan worden aangebracht op uiteenlopende oppervlakken, zoals baksteen of beton, en is ontwikkeld om de thermische massa van de buitenmuur te versterken, waardoor de isolatie verbetert. Door dit stucwerk wordt de kou van buiten veel effectiever buitengehouden en dringt deze aanzienlijk minder snel naar binnen.

Wanneer u wat flexibeler wilt zijn in uw stuc- en isolatiewerkzaamheden, dan is geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als (EPS) stucwerk, de ideale optie. Bij EPS stucwerk wordt eerst een laag EPS-schuim aangebracht en daar overheen volgt het stucwerk. Vervolgens wordt het schuim aan de muur bevestigd en afgedekt met een laag stuc.

Het samenspel leidt tot een hoge isolatiewaarde en dat maakt het zeer populair. Bovendien zijn er tal van keuzes bij het ontwerpen van deze stuc-isolatie combinatie. Hierdoor is het ideaal voor lastig gevormde muren en binnenwanden.

Een bewezen methode voor het stucen en isoleren van uw woning is kalk stucwerk. Dit specifieke stucwerk is toepasbaar op zowel binnen- als buitenmuren. Een klassieke techniek die al geruime tijd wordt toegepast.

Kalk versterkt de thermische massa van de muur op een vergelijkbare manier als gevelisolatie stucwerk. Dit gebeurt door de natuurlijke isolerende eigenschappen van kalk. Door zijn prachtige uiterlijk biedt kalk naast isolatie ook esthetische voordelen.

Hoe stucwerk helpt bij het besparen van energie in uw woning

Het stucwerk speelt een belangrijke rol bij de isolatie van uw woning. Dit kan leiden tot een verlaging van uw energiekosten. Ontdek op welke manieren u energie kunt besparen in uw woning.

Het verbeteren van de isolatie van uw woning door middel van isolatie stucwerk kan u hoogstwaarschijnlijk helpen te besparen op energiekosten. Het stucwerk heeft invloed op de thermische massa van de muur, waardoor uw huis in de zomer koel blijft en in de winter de warmte behouden blijft. Als gevolg hiervan hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak in te schakelen om uw huis te verwarmen, waardoor u de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdient.

Wanneer u ervoor kiest om uw gevel te stucen met isolatie, maakt u kans op een subsidie. Subsidies voor gevelisolatie zijn beschikbaar in de ISDE-regeling, waardoor een deel van de kosten kan worden vergoed door de overheid. Als gevolg hiervan krijgt u een compensatie voor het verduurzamen van uw woning, met inbegrip van isolatie via stucwerk, waardoor uw financiële positie positief beïnvloed wordt.

Stuc- en isolatieklussen deskundig uitgevoerd door professionals van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het gaat niet alleen om het stucen van muren, maar ook om isolatieprojecten, wat specialistische kennis vereist. Onze vaardige stukadoors staan paraat om u hierbij te assisteren. Vakkundigheid en garantie zijn belangrijk voor ons.

Voor een subsidieaanvraag is expertise onmisbaar. Als u behoefte heeft aan deskundig advies, het stellen van vragen of het inplannen van een afspraak, neem dan contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1469. Indien u vragen heeft, zijn wij hier om u verder te helpen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1469 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.