Voordelen van stucen

Een mooie manier om de muren van uw nieuwe huis af te werken, is door te stucen. Wat zijn de redenen achter de populariteit van stucen en wat zijn de voordelen?Hier ontdekt u waarom stucen zo populair is en wat de voordelen ervan zijn.

Een beknoptheid in stucwerk

Bij het stucen brengt de stukadoor een dun laagje pleister aan op de muur. Het afwerken van het plafond kan ook worden gedaan door middel van stucwerk in diverse vormen. Vlak stucwerk is de meest bekende vorm van stucwerk.

De vakman maakt de muur volledig glad. Indien er gaatjes of beschadigingen zijn, vult de vakman deze netjes op. Dit kan plaatsvinden over het volledige muuroppervlak, maar ook specifiek rondom kleine beschadigingen.

Waarom Hengelo stucen ziet als een renovatievoorkeur

Stucwerk wordt beschouwd als de beste optie voor het renoveren van wanden en plafonds. Dit komt doordat stucwerk een snelle en gemakkelijke manier biedt om een ruimte met een kleine aanpassing direct op te frissen. Het is een voordelig alternatief waarbij u kunt genieten van een prachtig eindresultaat.

Er zijn vele soorten stucwerk beschikbaar, waardoor het veelzijdig inzetbaar is. Glad stucwerk, gekorreld stucwerk, structuurstucwerk en gepatineerd stucwerk zijn enkele opties die stukadoors kunnen aanbieden. Neem contact op met de vakman om te bespreken of decoratief stucen een optie is voor uw woning.

Bij iedere woning past stucwerk. Zowel voor nieuwbouw als gerenoveerde woningen is stucwerk geschikt. Het is zelfs een optie om stucwerk op de buitenmuren te laten aanbrengen.

Stucwerk is een duurzame investering om uw muur te herstellen; het gaat vele jaren mee en is makkelijk te onderhouden en repareren. Met behulp van vulmiddelen kunt u kleine herstelwerkzaamheden zelf doen. Dankzij de geluiddempende en brandvertragende eigenschappen van stucwerk, kunt u veilig en comfortabel wonen.

Voordelen van stucwerk

Het is duidelijk dat stucwerk een populaire keuze is voor de afwerking van woningen. Welke voordelen brengt stucen eigenlijk met zich mee?In dit artikel worden de belangrijkste pluspunten van stucen genoemd.

Een van de voordelige eigenschappen van stucen is dat het kan helpen om de muren in uw woning te stabiliseren. Bij het renoveren van oude panden kan het voorkomen dat een deel van de muren niet helemaal recht is. Het feit dat de muur niet recht staat, is niet alleen een visueel probleem, maar kan ook de draagkracht ervan verminderen.

Stucen zorgt ervoor dat deze muren er weer strak uitzien en extra steun krijgen, waardoor ze stabiel blijven. Dit is vooral gunstig voor draagmuren, die na verloop van tijd een deel van hun draagvermogen kunnen verliezen. Extra stabiliteit kan worden toegevoegd door te stucen.

Bij oudere betonnen muren is stucen een geschikte oplossing. Veelal zijn deze muren zeer poreus en hebben ze een hoog zuigvermogen. Dit kan vervelend zijn als u de muur wilt schilderen, omdat dit strepen op de muur kan achterlaten.

Dit probleem kan worden voorkomen door te stucen. Door te stucen wordt er een nieuw dun laagje over de betonnen muur aangebracht, dat eenvoudig te verven of te behangen is. Een gestucte muur zorgt ervoor dat de verf goed hecht en langdurig blijft zitten.

Door een bepaald type stucwerk op de buitenmuur aan te brengen, wordt er een extra isolatielaag aan uw woning toegevoegd. Dit resulteert in een behaaglijke warmte tijdens de wintermaanden. Door isolatie en stucwerk gezamenlijk toe te passen, kunt u wellicht aanspraak maken op een subsidie.

Doe een beroep op de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Stucen is dus naast een populaire optie ook een erg voordelige optie om de muur mee te bewerken. Stucwerk kan in diverse stijlen en naar uw eigen wens worden aangebracht. Dit milieuvriendelijke optie draagt niet alleen bij aan de schoonheid van uw huis, maar kan ook de veiligheid verhogen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u extra details ontvangen?Neem gerust contact op met de specialisten van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Zij zijn te bereiken op 085 106 1469.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1469

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Praktische tips voor het onderhouden van stucwerk
> Energie efficientie door stucwerk toegelicht
> Tip 1 voor een perfecte voorbereiding op stucwerk bezoek de loodgieter
> Vulmiddel gebruiken voor kleine beschadigingen aan uw stucwerk